Σάββατο 21 Ιουλίου 2007


Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑ

(EL LABERINTO DEL FAUNO)
του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

Μερικά σημάδια είναι ορατά μόνο σε αυτούς που ξέρουν πού να κοιτάξουν...


Ισπανία, 1944: το τέλος του Εμφυλίου Πολέμου. Η Κάρμεν, που πρόσφατα ξαναπαντρεύτηκε, μετακομίζει με την κόρη της Οφηλία, στο σπίτι του καινούριου της συζύγου Βιντάλ, λοχαγό στον στρατό του δικτάτορα Φράνκο. Μην μπορώντας να αντέξει εύκολα την καινούρια της ζωή, το νεαρό κορίτσι ψάχνει να βρει καταφύγιο σε έναν μυστηριώδη λαβύρινθο, που ανακαλύπτει δίπλα στο νέο της σπίτι. Ο Πάνας, ο φρουρός του, ένα μαγικό πλάσμα, της αποκαλύπτει ότι είναι η χαμένη από καιρό πριγκίπισσα του μυθικού αυτού βασιλείου. Για να βρει την αλήθεια, η Οφηλία πρέπει να φέρει εις πέρας τρεις επικίνδυνες αποστολές, αποστολές που δεν μοιάζουν σε τίποτα με ό,τι έχει αντιμετωπίσει ως τώρα στη ζωή της.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Χθές βράδυ στο παρκάκι της οδού Περικλέους προβλήθηκε η νεά ταινία του μεξικανού σκηνοθέτη Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο. Αρκετοί ήταν οι επισκέπτες οι οποίοι παρακολούθησαν με ενθουσιασμό και ενδιαφέρον το "πάντρεμα" του φανταστικού με την πραγματικότητα που με περισσή τέχνη δημιούργησε ο σκηνοθέτης. Πάνω απ' όλα όμως, πρόκειται για μια πολιτική ταινία με πολλές αλληγορίες ακόμα και για την εποχή μας.

Το επόμενο και τελευταίο διήμερο του Θερινού μας κινηματογράφου κλείνει με 2 ακόμα επεισόδια της "Φρουτοποίας" (ένα την Πέμπτη και ένα την Παρασκευή) αλλά και με δύο ακόμα εξαιρετικές ταινίες. Την Πέμπτη 26/7 προβάλεται η ταινία του Ισπανού Φερνάντο Λεόν ντε Αράνο "Δευτέρες με λιακάδα" και ο κύκλος κλείνει με την απόλυτα επίκαιρη ταινία "Ανθρώπινο Δυναμικό" του Γάλλου σκηνοθέτη Λοράν Καντέ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: