Πέμπτη 5 Ιουλίου 2007


«Διδασκόμαστε, εμπνεόμαστε, συνεχίζουμε, με ισχυρό ΚΚΕ!»

Η ΚΝΕ διοργανώνει φέτος το 16ο Αντιιμπεριαλιστικό της Διήμερο με κατασκήνωση στην Ανάβυσσο, εκδηλώσεις στο Λαύριο και επίσκεψη στον ιστορικό τόπο της Μακρονήσου.
Χιλιάδες νέοι απ’ όλη την Ελλάδα θα συνδυάσουν για ακόμα μια χρονιά, όπως 16 χρόνια τώρα, την διαδήλωση, την γνωριμία με την ιστορία και τους αγώνες του τόπου με το πλούσιο πολιτιστικό, καλλιτεχνικό, αθλητικό πρόγραμμα, τη θάλασσα, το τραγούδι, το γλέντι.
Επίσης, στα πλαίσια του φετινού Διημέρου της ΚΝΕ θα πραγματοποιηθεί ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, στις 7 Ιούλη στο Λαύριο, στις 21.30.
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στις Οργανώσεις της ΚΝΕ, ενώ όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να τηλεφωνούν στο 210.52.82.500 ή να στέλνουν e-mail στο kne@kne.gr.
Η επιλογή της πόλης του Λαυρίου και της Μακρονήσου για την πραγματοποίηση του φετινού Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου δεν είναι τυχαία:
Η εργατούπολη του Λαυρίου δείχνει με τον πιο ζωντανό τρόπο πως τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών, της αστικής τάξης και των εκφραστών της, ήταν, είναι και θα παραμείνουν αντιδιαμετρικά αντίθετα από τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας. Η «ανάπτυξη» που και σήμερα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επαγγέλλονται δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα της νεολαίας, αντίθετα χτυπάει τα δικαιώματά της στη δουλιά, τη μόρφωση, τη ζωή, στο όνομα της ανάπτυξης των κερδών.
Η γνωριμία με την ιστορία του εργατικού κινήματος της χώρας μας που έκανε στο Λαύριο κάποια από τα πρώτα βήματα του, αποτελεί σημαντικό στοιχείο και πολύτιμη παρακαταθήκη, γιατί αποδεικνύει πως ο μόνος δρόμος για τη διεκδίκηση του πλούτου που παράγουμε και μας ανήκει, είναι η συλλογική πάλη, ο αγώνας για την κατάκτηση των δικαιωμάτων μας, για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.
Απέναντι από το Λαύριο το κολαστήριο της Μακρονήσου, εκεί που το ακατάβλητο παράδειγμα των χιλιάδων Μακρονησιωτών που δε λύγισαν απέδειξε πως είναι ακατανίκητη η δύναμη του λαού, όταν εκείνος αποφασίζει να παλέψει οργανωμένα, να αντισταθεί, να απειθαρχήσει στους ντόπιους και ξένους καταπιεστές του.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του 16ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου έχει ως εξής:
Παρασκευή 6/6
Βράδυ
Συναυλία στην κατασκήνωση στην Ανάβυσσο με το λαϊκό-ρεμπέτικο συγκρότημα της ΚΝΕ
Γλέντι με το συγκρότημα των Τάγκα-Γιαννακόπουλου

Σάββατο 7/6
Πρωί
Παραμονή στην κατασκήνωση, αθλητικές κ.ά. δραστηριότητες

Απόγευμα
Εκδηλώσεις στο Τεχνολογικό Πάρκο του Ε.Μ.Π. στο Λαύριο
* Προβολή Ντοκιμαντέρ
- «Τόποι εξορίας: Μακρόνησος» του Λεωνίδα Βαρδαρού
- «Λαύριο: Αρχαία Σκουριά» του Παύλου Ρούφα
* Παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Τσαντή «Με βάρκα το ταξίδι»
* Μουσικό Αφιέρωμα στον Γ. Ρίτσο με τη συμμετοχή του Β. Κολοβού

Στο χώρο θα λειτουργούν οι εξής εκθέσεις:
- Αρχειακό υλικό για την ιστορία του εργατικού κινήματος στο Λαύριο
- Έργα του Μακρονησιώτη εικαστικού Γ. Φαρσακίδη

21.00 Πορεία στο Λαύριο

21.30 Ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα

Βράδυ
Γλέντι με λαϊκορεμπέτικα στο χώρο της κατασκήνωσης

Κυριακή 8/6
Πρωί
Επίσκεψη στη Μακρόνησο

αναδημοσέυση από το www.kne.gr