Δευτέρα 9 Ιουλίου 2007

Πρόγραμμα προβολών: Νύχτες Θερινού Κινηματογράφου στο πάρκο Περικλέους

Σε μια προσπάθεια παρέμβασης στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, οι οργανώσεις βάσης της ΚΝΕ Χολαργού, διοργανώνουν κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, του Ιουλίου, προβολή ταινίας στο θεατράκι του πάρκου Περικλέους.
Το πρόγραμμά των προβολών έχει ως εξής:


Πέμπτη 12/7 Ο μεγάλος Δικτάτωρ (Τσάρλι Τσάπλιν)
Ο Τσάρλι Τσάπλιν, υποδύεται έναν διπλό ρόλο σ' αυτήν την πικρή κωμωδία: τον αρχηγό ενός φασιστικού κράτους ένα πρόσωπο που ξεκάθαρα αναφέρεται στο Αδόλφο Χίτλερ και έναν αθώο εβραίο κουρέα υπήκοο αυτού του κράτους. Επίκαιρος όσο ποτέ ο μεγαλύτερος κωμικός όλων των εποχών σκηνοθετεί μια εύστοχη και πικρή (παρόλα τα χρόνια που περάσαν) αντιπολεμική σάτιρα .

Παρασκευή 13/7 Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι (Κεν Λόουντς)
Σκηνοθετημένο με διαύγεια και ώριμη κριτική ματιά, πολιτικό δράμα, βραβευμένο με το Χρυσό Φοίνικα των Κανών, δοσμένο μέσα από τη σύγκρουση δύο αδερφών, μελών του IRA, που ξαφνικά βρίσκονται σε αντιμαχόμενα στρατόπεδα, με φόντο την Ιρλανδία τη δεκαετία του '20, περίοδο της εξέγερσης ενάντια στη βρετανική κυριαρχία. Ενα αληθινό έργο τέχνης, ταυτόχρονα δυνατή πολιτική ταινία.


Πέμπτη 19/7 Εξάντας - Οι επαναστάτες της Οαχάκα (Γιώργος Αυγερόπουλος)
Tι θα μπορούσε να ωθήσει νοικοκυρές, φοιτητές, εργάτες, θρησκευόμενους, επιστήμονες, αγρότες, ιθαγενείς και μη ιθαγενείς, άνεργους, οργισμένους εφήβους και φιλήσυχα γεροντάκια, να βρεθούν πίσω από το ίδιο οδόφραγμα με μια πέτρα στο χέρι;
Τι θα μπορούσε να τους οδηγήσει στο να καταλάβουν την πόλη τους και να συζητούν όλοι μαζί σε ανοιχτές συνελεύσεις τη δημιουργία των νόμων και του Συντάγματος που θα ορίζει τη ζωή τους; Το ντοκυμαντέρ του Γ.Αυγερόπουλου που παρουσιάζει τη κατάσταση στην Οαχάκα του Μεξικό με ψύχραιμη και εμπεριστατωμένη ματιά.

Παρασκευή 20/7 Λαβύρινθος του Πάνα (Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο)
Ο λάτρης του αλληγορικού και «φανταστικού» κινηματογράφου, ο Μεξικανός Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, «έπιασε» τον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο, έναν εμφύλιο πόλεμο με ξεχωριστή σημασία για την ιστορία του κόσμου, και τον «ενσωμάτωσε» στο μύθο του αρχαίου Ελληνα θεού Πάνα.


Πέμπτη 26/7 Δευτέρες με λιακάδα (
Φερνάντο Λέον ντε Αράνο)
Σε μια γραφική, παραθαλάσσια πόλη της Ισπανίας, που πλήττεται από τη μάστιγα της ανεργίας και της ανέχειας, μια παρέα απολυμένων εργατών συγκεντρώνονται κάθε βράδυ στο ίδιο μπαρ, ενώ τις καθημερινές έρχονται αντιμέτωποι με την αναμονή και την αβεβαιότητα στο ταμείο ανεργίας και τα διάφορα γραφεία ευρέσεως εργασίας… Μετά το κλείσιμο του ναυπηγείου στο οποίο δούλευαν, μια ομάδα εργατών έρχονται αντιμέτωποι με μια πραγματικότητα που τους αφήνει λίγα περιθώρια αισιοδοξίας για το μέλλον, κάτι που "ξεχνούν" προσωρινά, φιλοσοφώντας και καταναλώνοντας καθημερινά άφθονα ποτήρια αλκοόλ στο μπαρ ενός πρώην συναδέλφου τους…

Παρασκευή 27/7 Ανθρώπινο Δυναμικό

Απόφοιτος του τμήματος « διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού» ο γιός μια πλούσιας εργατικής οικογένειας ξεκινάει την πρακτική του στο εργοστάσιο που δουλεύει μια ζωή ο πατέρας του και η αδερφή του. Στόχος του εργοστασίου είναι οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Το συνδικάτο αρνείται, ο νεαρός απόφοιτος κάνει προτάσεις στην εργοδοσία για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο. Όλα προχωράνε, ως τη στιγμή που αρχίζουν απολύσεις….

Μια ταινία για τους ελιγμούς του κεφαλαίου προκειμένου να περάσει την πολιτική του, για το ρόλο που θέλουν να παίζει η επιστήμη και οι επιστήμονες.
Πρώτα απ` όλα μια ταινία για τη ζωή της εργατικής τάξης , για το ρόλο των συνδικάτων, για την ανάγκη καταδίκης του κοινωνικού διαλόγου, για τη σημασία της απεργίας.




Οι προβολές ξεκινούν στις 21:00 με μισάωρη προβολή της κλασσικής και αγαπημένης παιδικής σειράς Φρουτοπίας για τους μικρούς μας φίλους και προβολή της κάθε ταινίας στις 21:30. Γίνονται στο θεατράκι του πάρκου Περικλέους, απέναντι από το εμπορικό κέντρο του Χολαργού επί της οδού Περικλέους. Είσοδος ελεύθερη από την οδό Αετιδέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: