Παρασκευή 3 Αυγούστου 2007

Πάλη στη λάσπη...



Θυμάμαι, πριν από κάποια χρόνια, όταν είχα πάει πρωτοετής φοιτητής στα Γιάννινα, σε μια συζήτηση ( ο θεός να τη κάνει) με ένα Πασπίτη της σχολής μου, είχε πάει το θέμα στο χιλιοειπώμενο και απίθανα βαρετό πλέον ζήτημα, του αν η κόρη της Γενικής Γραμματέως του Κόμματος έχει πάει στο αμερικάνικο κολέγιο. Τότε λοιπόν, εγώ ως συνήθως άρχιζα και διατύπωνα τη κουραστική απάντηση μου, αποδεικνύοντας πως όυτε εγώ ούτε η συντρόφισσα Αλέκα δεν είναι είμαστε ελέφαντες, χωρίς κανένα αποτελεσμα φυσικά και χωρίς να πείσω τον αγαπητό συμφοιτητή Πασόκο (παρότι είμαι σίγουρος είχε τρομερή διάθεση να πειστεί).
Αργότερα την ίδια μέρα, εξηγούσα σε ένα πολύ παλιό και έμπειρο σύστροφο το Μήτσο, πόσο βαρετή έχει καταντήσει αυτή η συζήτηση. Ο Μήτσος, χρόνια στο κόμμα, από την εποχή του Πολυτεχνείου ακόμα στη ΚΝΕ, μου εξήγησε: "Αυτά, συντροφε, δεν είναι καινουριά. Πάντα τα είχαμε. Αλλά κοίταξε να δεις. Η σκανδαλολογία αυτή θα υπάρχει πάντα γιατί δεν έχουν άλλο τρόπο να χτυπήσουν το κόμμα. Ειδικά σε περιόδους που η πολιτική της θα έχει χρεωκοπήσει και δε θα μπορεί να πείσει πια κανένα θα λένε όλο και πιο πόλλα. Ότι αυτοί εξυπηρετουν τους επιχειρηματίες, εμείς το αποδεικνύουμαι κάθε μέρα καταγγέλοντας τη πολιτική τους. Τι με νοιάζει αν ο τάδε υπουργός είναι φτωχός ή πλούσιος όταν τα νομσχέδια που καταθέτει κάνουν το λαό να δεινοπαθεί; Εσύ συντροφέ θα απαντάς πάντα με τη πολιτκή του κόμματος, και θα δείχνεις σε όλους πως η πολιτκή του κόμματος, εξυπηρετεί την εργατική τάξη και το λαό."
Αυτά μου είπε, ο Μήτσος και ακολουθώντας τη συμβουλή του, δε πρόκειται να ασχολήθω άλλο με τα ανδρείκελα της εξουσίας, με τους νενέκους, μικρούς και μεγάλους που αποφάσισαν πως δεν έχουν άλλο τρόπο να χτυπήσουν το ΚΚΕ και προσπαθούν να μας πείσουν με διάσπαρτα ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΑΣΥΝΔΕΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ σε διάφορες εφημερίδες άσχετες πάλι μέταξύ τους . Όσο για την αθλητική ηχώ που αποφάσισε εκτός από το Παναθηναϊκό να ασχολήθει και με τη πολιτική και τέσσερίς ή και παραπάνω μέρες επιμένει στο πρωτοσελιδό της με την ίδια καταγγελία εναντίον του ΚΚΕ, χαίρομαι πραγματικά που αναβαθμίζει την ύλη της με μεγαλύτερη ποικιλία.
ΥΓ: αγαπητοί σφουγκοκωλάριοι της εξουσίας, μια ερώτηση μόνο:
Το ειδεχθές έγκλημα είναι αυτό που ο αστυνόμος είδε χθες και πήγε σήμερα?
Να ξέρετε, σας καταλαβαίνουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: