Κυριακή 5 Αυγούστου 2007

Βαριές τιμώριες για Αλόνσο Μακλάρεν







Ο Fernando Alonso έχασε την Pole position του Ουγγρικού γκραν πρι. Οι αγωνοδίκες εξέτασαν ενδελεχώς τα αρχεία της ενδοεπικοινωνίας της McLaren, εστιάζοντας φυσικά στην καθυστέρηση του πρωταθλητή στα pits λίγο πριν από την ολοκλήρωση των κατατακτήριων δοκιμών. Ο Ισπανός έμεινε τόσο ώστε να μην έχει ο Lewis Hamilton την ευκαιρία να κάνει έναν τελευταίο γύρο. Αντίθετα ο Alonso πρόλαβε και μάλιστα βελτίωσε την καλύτερη επίδοση που κατείχε ο teammate του, κλέβοντας του την Pole position!

O ίδιος δήλωσε ότι έμεινε εκεί ύστερα από εντολή της ομάδας ενώ ο Ron Dennis παραδέχθηκε (ή μήπως προσπάθησε να παραπλανήσει...) στη συνέχεια ότι αυτό έγινε για να τιμωρηθεί ο Hamilton που νωρίτερα είχε αγνοήσει εντολές της ομάδας.

Πολύ ωραία είπαν οι αγωνοδίκες και η οκτάωρη σύσκεψη τους είχε ως αποτέλεσμα να μην αποφασιστεί μόνο η τιμωρία του Alonso αλλά και τις ομάδας του! Η McLaren λοιπόν δεν θα κερδίσει καθόλου βαθμούς για το πρωτάθλημα κατασκευαστών, ότι κι αν κάνουν οι πιλότοι της στην πίστα.

Το δεύτερο σκέλος της τιμωρίας ήταν εφέσιμο και φυσικά η Βρετανική ομάδα δεν έχασε την ευκαιρία, ελπίζοντας σε άρση της τιμωρίας της. Αλλά ο Alonso δεν έχει καμία ελπίδα, θα εκκινήσει έκτος και πλέον στην πρώτη σειρά της εκκίνησης θα βρίσκονται ο Lewis Hamilton και ο Nick Heidfeld.

Όσο για το αποτέλεσμα της έφεσης, δεν πρόκειται να προκύψει άμεσα. Ο αγώνας θα γίνει κανονικά και η έφεση θα εξεταστεί αργότερα. Δεν μας έφτανε το χάος του «Stepneygate», αποκτήσαμε και άλλο «καυτό» θέμα αντιδικίας με πρωταγωνίστρια εκ νέου τη McLaren…
αναδημοσίευση απο το "www.contra.gr "

Δεν υπάρχουν σχόλια: